top of page
  • Writer's pictureIoanna Vasileiou

5 Χρυσοί Κανόνες για το Personal Branding σου στο LinkedIn

Αν έχεις περάσει αρκετό χρόνο σκρολάροντας στο LinkedIn, πιθανότατα να έχεις δει ότι γίνεται συχνά συζήτηση γύρω από το personal branding. Η δημιουργία ενός personal brand μπορεί να φαίνεται δύσκολη και χρονοβόρα και ίσως είναι κάτι που συνεχώς αναβάλλεις. Είτε επειδή δεν γνωρίζεις πώς και από που να ξεκινήσεις, είτε γιατί δεν έχεις τον χρόνο να το κάνεις. Σε κάθε περίπτωση, μπορούμε να σε βοηθήσουμε.


Με την αγορά εργασίας να γίνεται όλο και πιο ανταγωνιστική, είναι απαραίτητο να ξεχωρίσεις όταν προσπαθείς να πουλήσεις την υπηρεσία σου ή όταν ξεκινάς μία δική σου επιχείρηση. Το personal brand, είναι κάτι που θα σε βοηθήσει και στις δύο περιπτώσεις.

Οπότε και εμείς θα μοιραστούμε 5 «χρυσούς κανόνες» για να σε βοηθήσουμε να βρεις τα πατήματά σου και να ξεκινήσεις:

 

ΧΡΥΣΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ 1: ΔΩΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΣΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ.

Όταν είμαστε στο ξεκινήμα και προβάλλουμε τον εαυτό μας, την υπηρεσία μας ή το προϊόν μας αυτό που θέλουμε είναι η αποδοχή του κοινού. Στην περίπτωση του personal branding αυτό που επιθυμούμε να πετύχουμε είναι να μας βλέπει το κοινό ως ειδικούς στο αντικείμενό μας. Η αλήθεια όμως είναι ότι όταν με το καλό θα ξεκινήσεις να προβάλεσαι, το κοινό δεν θα ενδιαφερθεί κατευθείαν από μόνο του για σένα. Αυτό χτίζεται!Βρες τους επαγγελματίες ή τους δημιουργούς περιεχομένου τους οποίους θαυμάζεις στο LinkedIn, ενεργοποίησε τις ειδοποιήσεις από το προφίλ τους ώστε να σου έρχεται ειδοποιήση όταν ποστάρουν και ξεκίνα να σχολιάζεις κάτω από τις δημοσιεύσεις τους, ώστε να δώσεις την αξία και την γνώμη σου στο περιεχόμενό τους. Δεν χρειάζεται να μακρηγορήσεις ή να ξεκινήσεις κάποια ανάλυση στα σχόλια, απλά μοιράσου την άποψή σου. Αυτό θα έχει ως αποτελέσμα να σε βλέπει το κοινό τους και να εμφανίζεσαι τακτικά στο feed τους και έτσι αποκτάς μία έκθεση σε μία κοινότητα που έχουν ήδη χτίσει με κόπο οι ίδιοι. Έτσι οι ακόλουθοί τους θα πιστέψουν ότι αξίζει να σε ακολουθήσουν.

 

ΧΡΥΣΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ 2: ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ.

Όταν ξεκινάς το περιεχόμενο και δεν λαμβάνεις πολύ αλληλεπίδραση με το κοινό – ίσως και καθόλου, η καθημερινή δημιουργία περιεχομένου ή αλληλεπίδραση στο LinkedIn με άλλους χρήστες, μπορεί να είναι δύσκολη αλλά θα σε ανταμείψει. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις για να σε βοηθήσεις και να αναπτυχθείς είναι να να αλληλεπιδράς καθημερινά με θέματα που αφορούν τον τομέα σου και είναι επίκαιρα ή να συνδυάζεις την επικαιρότητα με θέματα που αφορούν την δουλειά σου. Παρατήρησε τι σχολιάζουν οι χρήστες αυτήν την στιγμή που μιλάμε, τι είναι trend τώρα και εκμεταλεύσου το. Μερικές από τις πιο viral αναρτήσεις της ομάδας μας και των πελατών μας προήλθαν από θέματα που ήταν trending στο LinkedIn.

 

ΧΡΥΣΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ 3: ΓΡΑΨΕ ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΙΛΑΣ.

Στο LinkedIn χρειάζεται να αποκτήσεις την δική σου φωνή. Αυτό θα το πετύχεις αν είσαι αυθεντικός. Αυτή η προσωπική πινελιά θα κάνει εσένα και το κοινό σου να νιώσετε πιο άνετα.

Ένας από τους ευκολότερους τρόπους να γράψεις όπως μιλάς είναι να στέλνεις στον εαυτό σου φωνητικά μηνύματα και να τα γράφεις μετά. Έτσι κάθε φορά που έχεις μια ιδέα, μια άποψη για ένα θέμα ή μια ενδιαφέρουσα συζήτηση, μίλησε στον εαυτό σου για αυτήν πρώτα και μετά μοιράσου το στο LinkedIn. Αυτός είναι επίσης ένας εξαιρετικός τρόπος να έχεις ένα αρχείο ιδεών συγκεντρωμένο στο κινητό σου.

personal branding speaker

 

ΧΡΥΣΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ 4: ΤΙ ΑΞΙΑ ΔΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ;

Πριν ξεκινήσεις, κάνε στον εαυτό σου τις παρακάτω ερωτήσεις:


Σε τι είμαι καλ@;

Τι με ενδιαφέρει;

Τι με κάνει να ξεχωρίζω;

Ποιο θέλω να είναι το κοινό μου;

Ποιος είναι ο επαγγελματικός μου στόχος;

Αυτό μπορεί να είναι κάτι που μπορεί να αλλάξει με την πάροδο του χρόνου όσο ανακαλύπτεις τον εαυτό σου. Μην το σκέφτεσαι υπερβολικά γιατί μόλις τώρα ξεκινάς, θα καταλάβεις σιγά σιγά τι σου αρέσει να συζητάς και τι θέλει το κοινό σου να ακούει από εσένα περισσότερο.

 

ΧΡΥΣΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ 5: ΒΑΛΕ ΤΟ PERSONAL ΣΤΟ PERSONAL BRANDING.

Μην πιέζεις τον εαυτό σου να είσαι μια καθώς πρέπει επαγγελματική περσόνα, αν δεν είσαι. Αυτά πλέον έχουν ξεπεραστεί και χρειάζεται να κάνεις αυτό που σε εκφράζει και όπως σε εκφράζει. Στο LinkedIn βλέπουμε συνεχώς φωτογραφίες με χαιρετούρες, polls και προσωπικές επαγγελματικές ιστορίες. Δε χρειάζεται να κάνεις και εσύ αυτό το περιεχόμενο.

Αυτό είναι το δικό σου προφίλ και το δικό σου personal brand. Δεν έχει νόημα να εκφράζεσαι υπερβολικά επαγγελματικά αν αυτό δεν είναι κάτι που είσαι στην πραγματική δουλειά σου.

 

Η δημιουργία περιεχομένου στο LinkedIn είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους να δείξεις που βρίσκεσαι αυτή τη στιγμή και πού θέλεις να φτάσεις στο μέλλον. Το personal brand σου θα σε βοηθήσει να φτάσεις στην μελλοντική εκδοχή του εαυτού σου.

 

Η δημιουργία ενός ισχυρού personal brand δεν θα σε βοηθήσει μόνο να γίνεις ειδικός στον τομέα σου, να λαμβάνεις συνεχώς leads για την επιχείρησή σου ή προσφορές εργασίας, αλλά μπορεί να είναι η διαφορά μεταξύ του να σε ρωτήσουν «Ποιος είστε;» σε ένα συνέδριο και του να σας πουν «Ευχαριστούμε πολύ για την ομιλία σας σήμερα!».


Εάν προτιμάς το δεύτερο, τότε μπορούμε να σε βοηθήσουμε να το πετύχεις! Προγραμμάτισε το ραντεβού σου εδώ:


0 comments

Comments


bottom of page